FR - NL - ENG

école aisso

School Aisso

Ecole Aisso is een wijkschool in Timboektoe, een klein wijkschooltje in Timboektoe, een eeuwenoude en legendarische stad in het noorden van Mali.

directeur

Aller à l'ecole, c'est cher!

Almoustafa A. Dicko,directeur van l’Ecole Aisso

 

ecole aisso

Het werd opgericht in 2001 op initiatief van twee leerkrachten, Alassane Maiga en Almoustafa Dicko, en de Association des parents d’élèves (APE). Ze huurden een oud huis en begonnen met een eerste leerjaar. Elk jaar kwam er een klasje bij. Nu in 2009, telt de school 9 schooljaren en zijn meer dan 420 leerlingen. Er is ook een kleuterklasje. De school is erkend en volgt het officiële schoolprogramma in het Frans. De leerlingen behalen goede resultaten op het nationaal examen, en de ouders zijn tevreden. In Mali leven verschillende ethnische groepen en worden 13 talen gesproken.

 

ecole aisso

De school AISSO telt meer meisjes dan jongens, wat opmerkelijk is in een land als Mali. De ouders worden extra aangemoedigd om hun dochters naar school te sturen. De school speelt bovendien een sociale rol in de wijk: zo zijn er alfabetiseringslessen en inhaallessen voor jongeren die niet naar school geweest zijn en deze achterstand willen inhalen.

AISSO wil een echte school bouwen: in 2007 werden er al drie kleine klassen bijgebouwd op het huidige erf.

In september 2009 is een deel van het oude huis ingestort, als gevolg van overstromingen. De bouw van een nieuwe school wordt dringend!